USKRSNE RADIONICE: Hrvatski školski muzej za djecu tijekom proljetnih praznika

SINDIKAT O USKRSNOJ KOŠARICI: Za onu najskromniju treba 600, a za najskuplju i 1.600 kuna!

Vrijeme je proljetnih praznika, vrijeme kratkog predaha. Stoga, Hrvatski školski muzej poziva sve zainteresirane na druženje u “Proljetnim radionicama”!

Piše: Branimir Fagač

Kako bi praznici protekli u stvaralačkom duhu, ali i u zabavi i smijehu, domaćini su osmislili i priredili dvije radionice: “Ukrasne pisanice” i “Proljetni quilling”.

Radionice su namijenjene djeci različite dobi, a dobrodošle su mama, tate, djedovi i bake i svi oni koje će maleni i ne tako mali rado povesti na zajedničku igru u Hrvatski školski muzej!

Na likovnim radionicama “Ukrasne pisanice”, koje će se održati 29. i 30. ožujka, djeca će sama ili uz pomoć pratnje, pokušati napraviti unikatne uskršnje ukrase i ukrasiti pisanice igrajući se šljokicama, trakicama, bojama, slikama…

Nadalje, zagrebački će školarci, ukoliko se odazovu pozivu Hrvatskog školskog muzeja, 3. i 5. travnja, na radionicama učiti tzv. “Proljetni quilling”.

Quilling je tehnika savijanja papira (filigran od papira). Ovom zanimljivom i jedinstvenom tehnikom u muzejskoj likovnoj radionici djeca će moći stvoriti prava mala (ili velika) umjetnička djela.

Igra papirom, kod najmlađih, potiče strpljivost, urednost i osjećaj za lijepo.

Cijena jedne radionice u trajanju od 90 minuta iznosi 10 kuna, sav materijal i pribor nabavlja muzej, a pratitelji djece imaju slobodan ulaz.

Sudionici radionica i njihovi pratitelji mogu besplatno razgledati stalni postav Hrvatskog školskog muzeja. Broj mjesta je ograničen, a prijave su u tijeku.

Za sve informacije roditelji se mogu obratiti na adresu Hrvatskog školskog muzeja, na adresi Trg Republike Hrvatske 4, 10000 Zagreb, Tel: 385 1 48 55 716 ili na E-mail: hsm@hsmuzej.hr

Komentiraj