USKOK U NOVOJ AKCIJI: Klopka za prevarante zbog makinacija s mesom

Nacionalni policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela te si pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist.

U koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, policija Policijskog nacionalnog ureda provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela te si pribavile nepripadnu višemilijunsku materijalnu korist.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji na području policijskih uprava virovitičko-podravske i zagrebačke.

“Protiv osumnjičenika, koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, priopćio je MUP.

Iz USKOK-a su izvijestili na stranicama da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

“Navedene radnje koje se provode na području dvije županije odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile porezna kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja”, piše u USKOK-ovom priopćenju.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Jutarnji list neslužbeno doznaje, da šteta za državni proračun iznosi desetak miljuna kuna, a osumnjičeni su državu oštetili na trgovni mesom.