USKOK U AKCIJI: Uhićen međimurski župan Matija Posavec

Nova velika akcija uhićenja, ovaj put na području Međimurja. U jutrošnjoj akciji policija i USKOK uhitili su šest osoba, potvrdio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Izvor: Media servis

Među uhićenima je aktualni međimurski župan Matija Posavec. Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita.

“Radi se o kolektivnim kaznenim djelima, radi se i o nadležnosti USKOK-a, tako da policija u kordinaciji sa USKOK-om sada provodi potrebne, dokazne radnje.”

Istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je USKOK već Mandatno-imunitetnom povjerenstu podnio zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta, potvrdio je to član MIP-a, zastupnik Hrvoje Zekanović najavivši sjednicu povjerenstva u 15 sati.

“Pošto su to ozbiljne točke, članovi Odbora se trebaju sastati uživo. Sada vidim da vladajući imaju veliki problem, nemaju kvorum i sada skupljaju ljude sa godišnjih odmora. Ja ne znam hoće li ih skupiti, nisam siguran, ali evo ja im želim svu sreću.

Kad je Državno odvjetništvo, po inerciji se imunitet skida, dakle, običaj je da se imunitet skida. Ako to odradi danas Odbor onda bi slijedilo uhićenje gospodina Kovača.”

Priopćenjem se oglasila i policija.

“Policijski službenici PU koprivničko-križevačke su u suradnji s Policijskim nacionalnom uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK)  te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), rano jutros započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja.

Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja oglasiti ćemo se priopćenjem s više detalja”