USKOK U AKCIJI: U Istri se pretresaju kuće, stanovi, poslovni prostori

USKOK u suradnji s PNOUSKOK-om i više krim timova istarske policije od ranog jutra provodi pretrese na više lokacija diljem Istre.

U tijeku su pretraživanja nekoliko stanova, kuća i poslovnih prostora koje koriste više osoba koje se dovode u vezu sa zloporabom službenog položaja i ovlasti ili poticanja na zloporabu službenog položaja, piše Istra24.

Neslužbeno se doznaje da se radi o pogodovanjima u području prostornog planiranja.

Istragom je obuhvaćeno više od 20 osoba s području Vodnjanštine., piše Glas Istre i dodaje da ih sumnjiče zbog nezakonite legalizacije građevinskih objekata.

Navode kako su u akciji tri razine osumnjičenika. Prvi su vlasnici zemljišta koji su legalizirali svoje građevine, na drugoj su posrednici, uglavnom geodeti i projektanti, a na trećoj zaposlenici Grada Vodnjana koji su te predmete vodili. Sve se navodno događalo zadnjih 10 godina.

Neslužbeno doznaju kako je pod istragom zbog sumnje i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana te i bivši pročelnik gradskog Odjela za komunalni sustav, jedan projektant, bivši čelnik Ureda državne uprave Istarske županije te vlasnici objekata.

Među njima su i neki slovenski državljani. Neki od njih su danas pozvani da hitno dođu u Hrvatsku.