USKOK U AKCIJI: Odavali tajne podatke – pretražuju se stanovi u Zagrebu

Najmanje tri osobe obuhvaćene su u srijedu navečer akcijom policije i Uskoka koji ih po neslužbenim podacima navodno terete za odavanje tajnih podataka.

Osobe, kako se neslužbeno doznaje zasad nisu uhićene već je riječ o izvidima, a detalji bi trebali biti poznati sutra. Policija i Uskok još se nisu oglasili o tom slučaju.

Mediji navode da trenutno na području Zagreba i moguće na još nekim lokacijama traju pretrage stambenih i poslovnih prostora potencijalnih osumnjičenika.

Akcija je usmjerena protiv najmanje tri osobe zbog odavanja službenih tajni iz kriminalističkih istraga koje su posljednjih godina provodili Uskok i Policijski nacionalni Uskok.

Jutarnji list objavio je da se radi o jednome visokorangiranom službeniku za analitiku Ravnateljstva policije, zatim o bivšemu visokorangiranome službeniku nekadašnje POA-e koji je bio i rukovoditelj centra POA-e u glavnom gradu, te poduzetniku kojemu su odavali podatke.

Kako javlja Jutarnji, osim glavnog admina policije, osumnjičen je i bivši čelnik zagrebačkog odjela Protuobavještajne agencija (preteča SOA-e) koji već godinama ima vlastitu privatnu detektivsku agenciju i niz tvrtki.

Sumnja se da je od uhićenog admina zatražio podatke iz jednog predmeta.