USKOK POTVRDIO: Provode se izvidi u svezi nekretnina HDZ-ovog zastupnika Kuščevića

USKOK je potvrdio kako u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), uz prethodno pribavljene sudske naloge, provodi izvide vezane za nekretnine u vlasništvu bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču.

”O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena”, stoji u priopćenju USKOK-a.

Oglasio se i Kuščevićev odvjetnik Marin Budimir, koji je rekao: “Koliko ja znam, apsolutno nema ničega što bi se moglo pronaći niti su pronašli. Mi živimo u Republici Hrvatskoj, tu je sve moguće. Ne možete nikad nikome kazati vi ste apsolutno sigurni, u bilo kakvoj parnici, kamoli u kaznenoj. Ali što se tiče konkretnih ovih predmeta koji se njemu stavljaju na teret tu nema apsolutno nikakvog djela”.

Prikupi li se dovoljno dokaza protiv Kuščevića ili pokrene istraga zbog sumnje u kazneno djelo, istražitelji će od Sabora morat zatražiti skidanje imuniteta.

Podsjetimo, cijela afera oko nekretnina krenula je od toga da Kuščević nije upisao kuću 11 godina u katastar i potom su se nizale afere s nekretninama pa sve do prenamjene zemljišta i sumnjivih off shore kompanija.

Ministar je tako u srpnju postao bivši ministar.

PISALI SMO:

FOTO: OVO JE VILA KUŠČEVIĆA – Vodi se kao pašnjak, a iznajmljuje ju za 16.500 kuna tjedno – čitajte OVDJE.

Komentiraj