USKOK POKRENUO ISTRAGU: Osumnjičen bivši predsjednik HDZ-a Istarske županije

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem, stoji u priopćenju USKOK-a koje prenosimo u cijelosti.  

Izvor: Media servis

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji te kao predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene Javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao.”

Kako prenose mediji, osumnjičen je bivši predsjednik HDZ-a Istarske županije i predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga Jurica Šiljeg, kojeg se sumnjiči da je od ravnatelja NP Brijuni zatražio da zaposli dvije osobe mimo natječaja.