USIJANA ATMOSFERA: Ministrica Obuljen tvrdi da Grmoju nije gađala mobitelom – on ju poziva na detektor laži

nina obuljen

“Nisam gađala Grmoju mobitelom”, rekla je u izjavi novinarima ministrica kulture Nina Obuljen, nakon optužbi Mostovog zastupnika.

Izvješće: Adrian De Vrgna

“Gospodin Grmoja već niz dana iznosi nevjerojatne konstrukcije vezano uz naše razgovore, vezano uz arhive. Ono što je istina jest da je Vlada podržala otvaranje arhiva, stavili smo cjeloviti zakon o arhivima na javnu raspravu, podržali smo prijedlog, unaprijedili smo ga jer je bio pun manjkavosti.

Gospodin Grmoja jedino što ignorira, ignorira činjenicu da predsjednik Sabora više nema legitimitet”, rekla je ministrica kulture.

Podsjećamo, Grmoja je danas rekao kako mu je čudno što je Vlada uputila samo tri amandmana na Mostov prijedlog zakona o arhivima, a prethodno ih je tražila devet.

Upozorio je na neugodne scene u Ministarstvu kulture koje je doživio zbog tog prijedloga zakona, a u kojima je, tvrdi, ministrica Nina Obuljen na njega bacala mobitel, a državna tajnica ga psovala.

Stajalište je ministrice kulture da treba napraviti razliku između žrtve i progonitelja, no”ako budemo išli u tom smjeru, arhivi će biti zatvoreni jer netko tko je bio žrtva, mogao je postati i progonitelj”, rekao je Grmoja, koji se oštro protivi tom “pokušaju zatvaranja arhiva”.

Nikola Grmoja je i u Saboru ponovio da ga je ministrica Obuljen gađala mobitelom, te ju pozvao na detektor laži.