UREĐUJE SE TOMISLAVAC: Trebao bi svijetliti kao ishodišna točka grada – kaže Bandić

Trg kralja Tomislava, Zagreb

Krenuli su radovi na uređenju Trga kralja Tomislava, koji će se odvijati u tri etape.

Najavljuje ih Damir Đerdić, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje: “Prva etapa s kojom ćemo danas i započeti je oborinska odvodnja cijele plohe i drenaža cijelog sustava. Paralelno s time ćemo za 15ak dana početi raditi na sanaciji javne rasvjete.”

Druga etapa je izgradnja fontane: “Koja će obuhvatiti kompletno novo korito prema izvorniku, zajedno s novom strojarnicom, automatskim cirkuliranjem i filtriranjem vode, novim vodovodnim priključkom i odvodnjom.”

A za kraj ostaje uređenje zelenih površina:

Drenažu tih zelenih površina, bilja, nove klupe, novi koševi…”U fazi projektiranja je i četvrta etapa:

“U pripremi je dokumentacija. To je zaseban dio. To je posebno. To bi bila ona završna četvrta etapa koja obuhvaća ne samo oploćenje oko spomenika nego bi obuhvatili i pješačku površinu ispred, a to je još u fazi kompletiranja.”

Cilj radova je Tomislavac pretovoriti u jedno od najljepših mjesta u gradu, kaže gradonačelnik Bandić za Media servis.:

“Da ne morate kao Usain Bolt trčati ovdje po noći kad se smrači. Ovdje se ništa ne vidi. Ovo je skriveno mjesto. Da bude ishodišna točka grada, mi smo ga sakrili. Malo će rogoboriti zaljubljeni parovi, ali onaj tko se voli, ne smeta mu svijet i nema se čega skrivati. Osim onih koji rade preljube, ti neka idu u šumu”, rekao je Bandić.

Završetak radova u planu je za 1. srpnja:”Investicija je oko 7 i pol milijuna kuna bez PDV-a i Tomislavov trg će biti umiven, rekonstruiran, osvježen, s novom rasvjetom, prilagođenom novoj tehnologiji, pod budnim okom zaštitara”, dodao je Bandić.

Komentiraj