UPRAVA HŽ CARGO: Naš vlak se zaustavio zbog kvara, na dionici su bila aktivirana upozorenja

Zbog jutrošnje nesreće u kojoj su sudjelovala dva teretna vlaka i ozlijeđena dvojica stojovođa, oglasili su se izUprave Ureda HŽ Cargo. 

”Dana 11. kolovoza u ranim jutarnjim satima na pruzi M201 između kolodvora Križevci – Lepavina,  došlo je do naleta teretnog vlaka na zadnji kraj vlaka HŽ Carga d.o.o.Vlak HŽ Carga sastavljen od 17 vagona bez tereta kretao se iz smjera Križevaca prema Koprivnici te se na oko 500 metara prije željezničkog stajališta Majurec zaustavio zbog otklanjanja prolaznog kvara na lokomotivi u svom prostornom odsjeku. Prema prvim službenim informacijama zaprimljenim od HŽ Infrastrukture, na dionici su se aktivirala nužna upozorenja.

U 4.40 sati dolazi do udara čelom lokomotive drugog operatora u stražnji dio zaustavljenog vlaka HŽ Carga. Liječnička pomoć pružena je strojovođama oba vlaka, a prema informacijama s kojima u ovome trenutku raspolažemo, srećom radi se o lakšim ozljedama.

Prilikom naleta iskočilo je ukupno šest vagona HŽ Carga, a osim na vlakovima došlo je i  do oštećenja na željezničkoj infrastrukturi.

O nastalom događaju obaviješteni su djelatnici Hitne pomoći Križevci, JVP Križevci te PP Križevci koji vrše očevid. Na mjesto događaja su izašle dežurne ekipe HŽ Carga. Po završetku očevida, moći ćemo dati nove informacije”, priopćili su iz HŽ Cargo.