UOČI ZAGREBAČKE REGATE: Neću lagati, nadamo se zlatu – kaže Martin Sinković

Zagrebu je od strane Međunarodne veslačke federacije (World Rowing) po drugi put ukazana čast organiziranja regate Svjetskog veslačkog kupa, najvećeg veslačkog natjecanja nakon Svjetskog prvenstva.

Izvor: Media servis

Regata će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba od 05. do 07. svibnja 2023. na veslačkoj stazi na Jarunu u Zagrebu, a Hrvatsku će predvoditi sestre Jurković, braća Lončarić, Damir Martin i braća Sinković, te će dobiti priliku na “domaćem terenu” publici prezentirati svoje vrhunske domete u svjetskom veslanju.

“Prijavljeno je 26 država, 223 veslača koji će nastupiti u 121 veslačkoj posadi. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da će biti zanimljive utrke”, rekao je direktor Svjetskog veslačkog kupa Goran Fruk kao uvod u druženje medija s nekolicinom naših najboljih veslača.

Ovo je natjecanje sjajna uvertira u sve ono što slijedi ove godine. Braća Lončarić pokušat će se kvalificirati na svoje prve Olimpijske igre, a za to je put krvav i moraju biti među 11 posada na Svjetskom prvenstvu krajem godine u Beogradu.

“Jedno veliko natjecanje za nas veslače, priprema za Europska i Svjetska prvenstva. Mi ćemo dati sve od sebe i bit najbolji. Konkurencija je velika i bit će teško. To je sve jedna točka, put prema našem glavnom cilju ove godine, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre za Pariz. Kvalifikacije će se odvijati na Svjetskom prvenstvu u Beogradu krajem godine”, rekao je Patrik Lončarić.

Dobre rezultate u zadnjih godinu dana imaju i sestre Jurković, a u zagrebačku regatu ne žele ući sa rezultatskim pritiskom, već samo žele uživat.

“Meni i njoj je najbitnije, pošto smo cijele godine radile na zaveslaju, da se sve to isplati i poklopi. Ako bude onako kako smo zamislili onda će sve to biti dobro. Ne želimo davati nikakve izjave vezano za medalje, normalno da treniramo da budemo prve, ali ne želimo si nabijati nikakav pritisak već želimo uživati u utrci”, rekla je Ivana Jurković.

Foto: Facebook/Hrvatski veslački savez

Prošlu je relativno mirnu godinu imao naš veslač i osvajač olimpijskih odličja Damir Martin, a u ovoj mu je želja ponovno doći na vrh.

“Prošle godine nisam imao baš neka natjecanja, polako se veselim ulasku u regatnu sezonu i natjecateljsko veslanje. Probijat granice i ponovno se vratit na vrh jer tamo mi je sigurno ljepše nego na dnu. Ovo je prva stepenica, želim na nju stabilno zakoračit da to bude odskočna daska za dalje”, rekao je Martin.

Jaku konkurenciju imat će i zlatni olimpijci Martin i Valent Sinković jer će u njihovoj konkurenciji nastupati Španjolci, druga posada na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu.

“Mislim da će se Zagreb i jezero Jarun pokazati u najboljem svijetlu i da će svi veslači vidjeti koliko nam je tu lijepo. Jedan od velikih razloga naših rezultata je to što svakodnevno imamo ovakve uvjete i što možemo trenirati maksimalno. Nama dolaze Španjolci koji su bili drugi na svijetu te su se pokazali jako dobri prošle godine. Imat ćemo i mi dobru konkurenciju da vidimo di smo trenutno”, rekao je Valent Sinković.

Mlađi brat Martin Sinković rekao je za Media servis da je jako zadovoljan načinom na koji treniraju u zadnje vrijeme.

“U super smo formi, zadovoljni smo svime što smo radili u zadnja dva tri tjedna. Bolje ide nego prošle godine čamac, forma je po svim provjerama dobra. Neću lagat, nadamo se zlatu, ali treba odveslat dvije vrhunske utrke za to.”

Bit će to bogat veslački program na zagrebačkom Jarunu, a sve će započeti u petak kvalifikacijskim utrkama. U subotu su na rasporedu polufinala, dok se finala voze u nedjelju, a ulaz za gledatelje je besplatan.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!