UOČI SINJSKE ALKE: Sinj se zaobilazi od strane ministara i premijera – kaže gradonačelnik Bulj

U nedjelju se održava 307. Sinjska alka, koju će pratiti državni vrh – predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a prisustvovat će i slovenski predsjednik Borut Pahor.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj poželio je dobrodošlicu svim gostima, a osvrnuo se i na, kako je rekao, “zaobilaženje legalno izabrane lokalne vlasti od premijera i bilo koga drugog”.

Naime, u 11 sati je održan prijam za prijatelje Sinja na kojoj nije bilo državnih dužnosnika iako su bili pozvani.

“To je poruka od njih i što su i tko su. To su diktatorski maniri i čisto politikanstvo. Mislim da je gradonačelnik legalno izabran, bilo koji. Očito im je bitnija stranačka iskaznica nego volja naroda”, rekao je Bulj, kako piše Dnevnik.hr, navodeći kako je sve državne dužnosnike pozvao u Sinj.

“Svi su dobrodošli. To je velika stvar za naš grad i identitet. Nikako se ne mogu složiti s tim da se Sinj zaobilazi od strane ministara i premijera. Meni je interes da ovaj grad zaživi”, rekao je Bulj.

“Predsjednik Milanović je jedini dužnosnik koji se najavio da dolazi i došao prvo kod gradonačelnika. Nitko se drugi nije najavio da razgovaramo o problemima kojih u Sinju ima bezbroj, pogotovo projekata koji su bitni za razvoj ovog kraja”, dodao je Bulj.

Na poziv gradonačelnika Sinja Mire Bulja i predsjednika Viteškog alkarskog društva Stipe Jukića, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovat će tradicionalnom konjaničkom natjecanju Sinjska alka.Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor zajedno će pratiti 307. Sinjsku Alku.

To je prvi puta da neki predsjednik druge države dolazi na Alku, a slovenskog predsjednika pozvao je Milanović, koji je i ove godine pokrovitelj Alke.