UOČI RUKOMETNOG EURA: Golman Ivić napustio pripreme reprezentacije

FOTO: HRS
FOTO: HRS

Kauboji se u Ivanić-Gradu pripremaju za Europsko prvenstvo u rukometu koje se u siječnju održava u Hrvatskoj. Nakon dva dana napornih treninga, zbog problema s koljenom, pripreme je napustio Filip Ivić. Vratar poljskog Kielcea tek se vratio na teren poslije operacije meniskusa desnog koljena.

‘‘Veliko je opterećenje i nažalost koljeno nije spremno na takve napore. Što se tiče rukometnih treninga, ušao sam prebrzo u ritam i normalno da je koljeno reagiralo. Nije ništa strašno, ali po nekim liječničkim iskazima najbolje je mirovati četiri do pet dana te nakon toga nastaviti s vježbama jačanja da se ponovno ojača taj mišić i da se povuče voda iz koljena. Bit ću spreman i nakon toga doći ako će izbornik Lino Červar željeti da se vratim. Zahvaljujem se na pozivu u reprezentaciju, a momcima dalje želim svu sreću‘‘, rekao je Ivić, a prenosi Media servis.

Fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba pojasnio je situaciju s Ivićem:

‘‘Za Filipa Ivića treba prvenstvo naglasiti da se ne radi o povredi već o reakciji na intenzivne treninge koji se odvijaju na pripremama. Njegova postoperativna rehabilitacija je prošla u redu, ali odmah pri dolasku u Poljsku stao je na gol i branio te je to dovelo do reakcije koja ga onemogućava u obavljanju treninga u ovoj pripremnoj fazi. Nadamo se da će kroz određen period doći do resorpcije u koljenu i da će se moći priključiti reprezentaciji ako će to biti potrebno.‘‘

Komentiraj