UOČI REFERENDUMA U RS: Ratni zapovjednik Armije BiH zaprijetio ratom!

Sefer Halilović

Uoči referenduma na kojem će građani Republike Srpske odgovoriti na pitanje podržavaju li da se 9. siječanj nastavi obilježavati i slaviti kao Dan entiteta, bivši ratni zapovjednik Sefer Halilović zaprijetio je Srbiji ratom.

Vlasti u Beogradu osuđuju ovakve izjave, a šef diplomacije Ivica Dačić kazao je da je Srbija spremna na za novi rat u BiH, prenosi Media servis.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i šef diplomacije Ivica Dačić zabrinuti su izjavama bivšeg ratnog zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića, koji je zaprijetio ratom bude li proveden referendum o Danu Republike Srpske.

Vučić je najavio da će uskoro razgovarati s predsjedateljem Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i s drugim političarima iz regije o smirivanju napetosti. Evo što je rekao u New Yorku:

“Srbija će uraditi sve da do narušavanja mira ne dođe, a svaka izjava u smislu rušenja mira, s bilo koje strane da dolazi, loša je i nepotrebna. Nama treba mir po svaku cijenu i mi ćemo ga čuvati. Poštujemo integritet BiH, ali Republika Srpska neće nestati,” kaže Vučić.

I Dačić je ponovio da Srbija želi mir i da će učiniti sve da se sačuva stabilnost, ali sigurno neće dopustiti vojni napad i uništenje Republike Srpske. Na referendumu koji bi se u Republici Srpskoj trebao održati u subotu građanima tog entiteta biti će ponuđeno odgovoriti na pitanje o tome podržavaju li da se 9. siječnja nastavi obilježavati i slaviti kao Dan entiteta.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!