UOČI RADIJSKOG FORUMA: “Digitalni radio je radio budućnosti” – kaže Jurić-Kačunić

U povodu Svjetskog dana radija udruga HRF tradicionalno organizira 4. Hrvatski radijski forum na temu digitalnog radija, koji će se održati sutra u zagrebačkoj Esplanadi.

Izvor: Media servis

“Digitalni radio je radio budućnosti”, poručio je osnivač i član HRF-a, predsjednik Uprave AGI-ja te vodeći radijski strateg u Hrvatskoj Ivan Jurić-Kaćunić u razgovoru za Media servis, najavljujući temu 4. Hrvatskog radijskog foruma.

”Važno je naglasiti da Hrvatska, nažalost, nema strategiju za ovo medijsko područje i da je krajnje vrijeme da država usvoji strateški dokument za razvoj digitalnog radija. Zbog toga sam predložio, a organizacija Hrvatskog radijskog foruma je prihvatila, da ove godine, u svjetlu tradicionalnog obilježavanja Svjetskog dana radija, u nazočnosti svih ključnih aktera, razgovaramo na tu esencijalnu radijsku temu i pokrenemo nužne društvene promjene u tom pravcu”, rekao je Jurić-Kaćunić.

Vjeruje da će Vlada, unatoč svim izazovima uzrokovanima COVID-19 pandemijom, imati vremena za ovu temu. Naglasio je da je hrvatsko tržište ujedno i europsko tržište, a da je ujedinjena Europa opredijeljena prema strateškim tehnologijama.

”Pred nama je skoro i postcovid razdoblje i predstoji nam žuljevit rad na oporavku gospodarstva”, tvrdi Jurić-Kaćunić.

”Kreativne industrije, a posebno mediji, bit će značajni akteri kako u oporavku, tako i u daljnjem nacionalnom razvoju i napretku. Stoga, država nema alternative nego stvoriti sve pretpostavke da se društveni i gospodarski oporavak bezuvjetno ostvari. Napredne tehnologije su već u ‘našem dvorištu’: DAB+ platforma je korak do komercijalne faze, 5G mreža već sada u Hrvatskoj daje mogućnost novih digitalnih usluga, a primjerice Hybrid radio za naše nove generacije slušatelja odavno nije novost”, naglasio je Jurić-Kaćunić.

Hrvatski radijski forum održava se tradicionalno četvrtu godinu zaredom pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, uz partnerstvo Vijeća za elektroničke medije te medijskog partnera Media servis Globala.

Komentiraj