UOČI OBLJETNICE OLUJE: Nezadovoljni imaju za Knin svoj scenarij i redizajnirane majice HOS-a

Svi se nadaju kako će Dan pobjede u Kninu proteći u duhu pomirbe i zajedničkog građenja budućnosti hrvatskog i srpskog naroda, ali će u Knin doći i oni koji su nezadovoljni nekim odlukama, s već pripremljenim svojim majicama, pa bi 25. obljetnica Oluje ipak mogla imati i biljeg nezadovoljstva.

Kako piše Večernji list, dio braniteljskih udruga, nezadovoljan dolaskom potpredsjednika Borisa Miloševića u Knin te potpredsjednika Tome Medveda u Grubore, državni će vrh dočekati prema vlastitom scenariju, već viđenom u Okučanima na obljetnici Bljeska 1. svibnja.

Tada je, podsjetimo, nekolicina branitelja odjevena u majice kojima dominira amblem HOS-a, svojom nazočnošću isprovocirala odlazak predsjednika Zorana Milanovića s proslave, a u vrlo sličnim majicama, s istom porukom, u Knin stižu, kako se očekuje, u mnogo većem broju.

Iako je Ministarstvo hrvatskih branitelja osiguralo dovoljan broj prigodnih majica s amblemom VRO Oluja te “u cilju zajedništva i prepoznatljivosti na svečanosti predlažu njihovo odijevanje”, dio branitelja programu će nazočiti u crnim majicama s novim natpisom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” te s amblemima Specijalne policije, gardijskih postrojbi i ovoga puta nešto manjim grbom HOS-a, uz koji se veže i poklič “za dom spremni”.

Na lijevom je rukavu hrvatska zastava, dok je na desnom otisnuta oznaka postrojbe, primjerice Tigrova ili Puma.

Komentiraj