UOČI BELGIJE U DAVIS CUPU: Čilić i Ćorić su u formi – zrači optimizmom izbornik Krajan

Borna Ćorić

Kompletirala se hrvatska Davis Cup reprezentacija. Ivan Dodig od sinoć je u Ligeu pa su naši “mušketiri” u punom sastavu.

Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja su nominirani za susret s Belgijom koji je na resporedu ovog vikenda, u dvorani Country Hall du Sart-Tilman, na zemljanoj podlozi koja nije po volji našim reprezentativcima. Izbornik Željko Krajan u tome ne vidi razlog za zabrinutost:

“Bit će isto njima kao i nama, a da će uvjeti biti lagani – sigurno neće”, poručio je izbornik i objasnio zašto je u Belgiju poveo šest igrača.„Ideja je nastala nakon što smo u nekoliko posljednjih susreta imali problema s ozljedama i tada sam morao zvati i tražiti svuda po svijetu četvrtog igrača, moliti ga da dođe u zadnji tren, tražiti onoga koji je uopće u mogućnosti doći. Ovako je bolje jer imamo igrača koji od početka trenira s nama, u istim uvjetima i to je veliko olakšanje i za mene i za cijelu ekipu“, rekao je Krajan za Media servis.

Trenutna forma i prilagodba na podlogu ponekad u Davis Cupu zna biti presudno. U kakvoj su formi naša prva dva reketa Marin Čilić i Borna Ćorić objasnio je izbornik:

„Prilagodba na zemlju uvijek traje dugo, ali puno će ovisiti o samopouzdanju i formi igrača uoči ovog tjedna. Marin je finalom u Marseilleu ulovio dobru formu. Kasnije se odlaskom u Acapulco i povratkom u Europu malo izmučio, ali što se tiče forme i samopouzdanja nema problema i sigurno će se prilagoditi na zemlju. Bornu smo prošle godine vidjeli u Brazilu na zemlji, odigrao je dva odlična meča nakon betona. On u Davis Cupu uvijek daje najbolje, a sad ima više hrabrosti i samopouzdanja,”zaključio je Krajan.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!