UMIROVLJENICIMA ZAGREBA: Ako niste primili uskrsnicu – možete to i u pošti, evo do kada

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Novčana naknada umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec ožujak 2024. i uskrsnica u iznosu od 50,00 eura isplaćivala će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte.

Dijelu korisnika koji imaju otvorene tekuće račune, novčana naknada je isplaćena u petak, 15. 3. 2024., dok je se ostalima bila isplaćena u ponedjeljak, 18. 3. 2024. godine.

Korisnicima koji novčanu naknadu primaju putem Hrvatske pošte isplaćuje će se od ponedjeljka 18. 3. 2024. godine.

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Nakon tog roka nema retrogradne isplate.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu naknadu umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 238,90 eura mjesečno.