UMIROVLJENICI ZAJEDNO: Pozivamo 1. 10. na Trg bana Jelačića – prosvjed protiv siromaštva

Platforma Umirovljenici zajedno predstavila je program obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada.

”Umirovljenici zajedno – Politička platforma ostaje dosljedna u svojim zahtjevima prema Vladi stoga ćemo 01. listopada na Međunarodni dan starijih osoba od 10:30 do 12:00 biti zajedno s umirovljenicima na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Pozivamo ih kako bi zajedno Vladi iskazali nezadovoljstvo i protestirali radi rastućeg siromaštva umirovljenika kojih je sve više sa mirovinama ispod linije siromaštva. Dolazak na Trg BJJ znači iskazivanje nezadovoljstva malim mirovinama, statusom u društvu koje ne mari za starije, te izostanak političke volje za rješavanje problema rastućeg siromaštva umirovljenika. Umirovljenici će biti u prilici družiti se i razgovarati sa čelnicima Umirovljenici zajedno, upoznati se sa programom i preuzeti letak sa glavnim prijedlozima za rješavanje problema rastućeg siromaštva umirovljenika.

U 11:00 sati će se pored štanda koordinatori Platforme Umirovljenici zajedno Lazar Grujić i Milivoj Špika obratiti medijima odnosno javnosti i prisutnima. Biti će to prilika javnost još jednom upoznati sa programom Platforme Umirovljenici zajedno,  odnosima sa udrugama umirovljenika  i umirovljeničkim strankama. Javnost mora znati tko beskompromisno i  iskreno zastupa interese umirovljenika, tko sa njihovim interesima trguje.

Potrebitima se mora pomoći što je obveza svake socijalno osjetljive Vlade, no 750 tisuća umirovljenika sa svojim mirovinama ne smiju postati socijalni slučajevi. Oni u prvom redu traže ono na što imaju pravo obzirom na minuli rad, a to je pravo na mirovinu dostatnu za život dostojan čovjeka.

Učinit ćemo sve da se umirovljenicima što prije isprave sve do sada učinjene nepravde”, priopćili su iz platforme.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!