UMIROVLJENICI O BRANITELJIMA: Nisu najvažnije mirovine – valja iskoristiti njihovo znanje, iskustvo i domoljublje

Stranka umirovljenika, Grujić, Jelić, Kosor 1

Nastavljajući predizborne aktivnosti limitirane skromnim financijskim sredstvima Stranka umirovljenika je organizirala u svojim prostorijama u Zagrebu konferenciju za medije posvećenu braniteljima.

Naime u stranačkom programu “Čovjek početna i ciljna točka” problemi braniteljske populacije zauzimaju značajan prostor i ozbiljan pristup.

Sigurno kako je jedan od razloga veliki broj branitelja na izbornim listama i to ne samo umirovljenih već i radno aktivnih. Tako je prvi na listi u II. izbornoj jedinci Željko Held umirovljeni branitelj koji godinama uspješno vodi svoj OPG u Grubišnom polju, a bivši logoraš Vladimir Štefanac koji je na listi u VII. izbornoj jedinici nakon oslobađanja se vratio u svoju firmu Končar mjerni transformatori gdje radi i danas.

Zbog toga nije bilo riječi o braniteljskim mirovinama već načinima kako branitelje uključiti u svakodnevni život, osigurati im posao i dati prigodu da se pokažu i u mirnodopskim uvjetima kao što su to učinili u ratu. Stranka umirovljenika, Grujić, Kosor, Jelić

Gošća konferencije za medije je bila i bivša ministrica branitelja Jadranka Kosor koja je istaknula prednosti programa osnivanja braniteljskih zadruga o čemu je govorio i Zvonimir Jelić – predsjednik saveza braniteljskih zadruga.

U završnoj riječi predsjednik stranke umirovljenika Lazar Grujić je istaknuo kako se braniteljima mirovine više ne smiju smanjivati i potrebno je njihovo znanje i iskustvo te dokazano domoljublje iskoristiti u poslovima državne uprave i samouprave i diplomacije.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!