UMALO UŽASNA TRAGEDIJA: Desetogodišnjakinju gotovo priklali njezini ljubimci – stafordi Lea i Astor

Ilustracija
Ilustracija

Tamaru K. (10) iz Glogovca kod Bogatića u Srbiji zamalo su zaklala dva staforda, ljubimci Astor i Lea. Kao i svakog dana Tamara ih je po povratku iz škole pustila iz boksova da bi se s njima poigrala.

“Čim dođe iz škole odlazi do boksova, pušta ih u dvorište i igra se s njima”, pričala je za Kurir majka djevojčice. “Ovaj put, kao da su poludjeli, skočili su na dijete, oborili na zemlju i grizli po tijelu. Svekrva Danka je pritrčala, kantom udarala pse i odvukla im pažnju od Tamare, koja je ostala ležati na travi izgrebena i izgrižena svuda po tijelu, licu i vratu. Kada smo na Tamarinom vratu primijetili duboku ranu uspaničili smo se i pomislili da će do Doma zdravlja u Bogatiću iskrvariti.”

Jedna je rana bila duboka čak tri centimetra i mogla je biti kobna jer je bila tik uz aortu, možda koji milimetar.

Nitko ne može objasniti zašto su psi s kojima je Tamara provodila dosta vremena pokazali krvoločnost. Igrala se s njima u dvorištu, hranila ih i čistila boksove.

Djevojčica je bila u šoku, ali svjesna, osim što se na trenutak na putu do Doma zdravlja u Bogatiću onesvijestila. Sada je dobro i izvan je životne opasnosti.

Baka Danka, koja je branila unuku od razjarenih životinja, zadobila je više dubokih rana po rukama i nogama.

Psi su u prihvatilištu Veterinarske postaje u Bogatiću, gdje su pod nadzorom veterinara.

Očekuju se rezultati analize krvi pasa koji su uredno cijepljeni, kao i krvi i briseva iz rana ozlijeđene djevojčice i njene bake.