UMALO TRAGEDIJA: Kod Labina se prevrnuo traktor s prikolicom pun maturanata

Maturanti diljem Hrvatske danas slave svoj dan, dok se za neke slavlje umalo pretvorilo u tragediju.

Desetak maturanata je ozlijeđeno u slijetanju s ceste traktora s prikolicom i to kod Labina, a pomoć im se pruža u pulskoj Općoj bolnici.

Riječ je o grupi maturanata Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji su nakon proslave posljednjeg dana škole iz Labina tradicionalno krenuli na proslavu u Prtlog.

S mjesta nesreće stižu prilično potresne fotografije, a Istarski.hr javlja kako su se maturanti vozili nakrcani u dva kamiona i dva traktora.

Također neslužbeno se doznaje da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici.

U regulaciju prometa uključili su se gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj, a na mjesto nesreće uputio se i župan Boris Miletić.

Nakon slijetanja s ceste traktora s prikolicom kod Labina četrnaest maturanata je prevezeno u pulsku bolnicu, a ravnateljica bolnice Irena Hrstić izvijestila je o trenutnom stanju:

“Ono što je najvažnije reći svi su živi, nitko od četrnaest unesrećenih nije životno ugrožen. Ima jednanaest djevojaka i tri dječaka, troje je teže ozlijeđeno, od čega dvoje ima kirurško zbrinjavanje rana.

Niti jedno dijete nema ozljedu glave, uglavnom se radi o napuknućima.”