UMALO NESREĆA: Organizirali bakljadu za Vatrene i zapalili poznati otok

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na otoku Galešnjak, kojeg ljudi prepoznaju i po tome što ima oblik srca, oko 20 sati izbio je požar, javlja stranica Vatrogasci – Oni su naši heroji.

Na otoku je u to vrijeme bilo stotinjak ljudi, a okupili su se kako bi bakljadom dali podršku nogometnoj reprezentaciji uoči susreta s Rusijom.

Poziv navijačima objavljen je na Facebooku, prenio ga je Radio BnM, a on glasi:

“Pozivamo sve zainteresirane (iznad 18 godina) za odlazak na najpoznatiji otok Galešnjak (otok ljubavi). Polazak je u 19 sati kraj groblja u Turnju. Obavezno ubut patike i ponit bocu vode. Cilj okupljanja je milenijska fotografija dronom kao potpora za repku. Svaka osoba će dobit bengalku koju triba vratiti (izgorenu). Za detaljne upute bit ćete obaviješteni na otoku od strane organizatora. Molim vas da svoj dolazak potvrdite u komentaru ili u inbox”.

Kako piše morski.hr, nevjerojatno je da je netko pozvao više od sto osoba da drži upaljene baklje do kraja na otoku obraslom šumom. U sezoni požara!

Prava je sreća da su sudionici ovog događaja evakuirani na vrijeme i da nitko nije stradao. Kako doznajemo, uz organizatore je bio i lokalni DVD iz Svetog Filip i Jakova, te su upravo oni zaslužni da se nije dogodila tragedija.

“Požar je brzo ugašen, u tijeku je identifikacija odgovornih osoba koji su poznati policiji, ali i svih koji su bili sudionici ovog događaja i slučaj je u obradi. Naglašavam da se radi o maloj opožarenoj površini, svega 30 x 100 metara i srećom nitko nije ozlijeđen”, rekla je za morski.hr Sanja Šimurina iz Zadarske policije

Komentiraj