UKRAJINCI ODBILI PREDAJU: Brane i dalje Mariupolj – Rusi prijete svima “likvidacijom”

Ne prestaju granatiranja na ukrajinske gradove. U Kijevu su i Harkivu jutros su odjeknule eksplozije, a Rusija je dala ultimatum braniteljima Mariupolja – njihovi će životi biti pošteđeni ako polože oružje. Istodobno,

Izvor: Media servis/Redakcija

Ukrajina i Rusija nisu uspjeli dogovoriti humanitarne koridore za evakuaciju civila.

U eksploziji u Harkivu poginule su tri osobe, 34 su ozlijeđene. Ekplozije i u Kijevu. Ruske oružane snage uništile su tvornicu streljiva u blizini Kijeva, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je poručio: “Ili će naši partneri dati Ukrajini nužno teško naoružanje, avione i to bez pretjerivanja, istog trena kako bi mogli reducirati pritisak okupatora na Mariupolj i odblokirati ga. Ili pregovori – u kojima bi uloga naših partnera također trebala biti ključna. Hoću da se ovo čuje: Nije bilo dana od trenutka blokade Mariupolja u kojemu nismo tražili soluciju. Vojno ili diplomatsko – samo da spasimo naše ljude.”

Zamjenik zapovjednika 8. armije ruskih oružanih snaga Vladimir Petrovič Frolov poginuo je u ratu u Ukrajini, javila je ruska novinska agencija TASS.

Vijest je potvrdio guverner Sankt Peterburga Aleksandar Beglov. Beglov je rekao: “Vladimir Petrovič Frolov je poginuo herojskom smrću u borbi s ukrajinskim nacionalistima.”

Ukrajina i Rusija danas nisu uspjele dogovoriti koridore za evakuaciju kako bi pomogle civilima koji bježe iz ratom zahvaćenih područja, rekla je zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.

U međuvremenu, ukrajinske snage nastavit će braniti grad Mariupolj, poručili su dužnosnici Mariupolja u nedjelju, odgovarajući na ruski ultimatum, na što su Rusi gotovo bijesni.

Rusko Ministarstvo obrane u nedjelju je zaprijetilo “eliminacijom” vojnika koji se još bore u opkoljenom jugozapadnom ukrajinskom gradu Mariupolju, jer je potvrdilo da je ultimatum kojim se zahtijeva njihova predaja ignoriran.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!