UKRAJINA NAPADA ZMIJSKI OTOK: Dron s eksplozivom zapalio rusku rafineriju

Nastavlja se ruska agresija na Ukrajinu. U napadu na Harkiv poginulo je 15 osoba, među kojima je i osmogodišnje dijete.

Izvor: Media servis

Ukrajinska vojska je priopćila da je pokrenula zračne napade na Zmijski otok i da su nanijeli značajne gubitke ruskim snagama.

Mali otok na zapadu Crnog mora od strateškog značaja mjesto je žestokih borbi ukrajinskih i ruskih trupa. Ruske snage osvojile su naselje jugoistočno od grada Lisičanska u Luhansku, a nastavljaju se i napadi na Sjeverodonjeck.

U ruskoj rafineriji Novošahtinsk u regiji Rostova izbio je požar nakon što su uočene dvije ukrajinske bespilotne letjelice iznad postrojenja. U novome izvješću britansko ministarstvo obrane je objavilo kako se Rusija vrlo vjerojatno priprema za pokušaj raspoređivanja velikog broja pričuvnih jedinica u Donbasu.

O situaciji na bojištu je izvijestio predsjednik Volodomir Zelenski. “Situacija na prvoj crti bojišnice je bez značajne promjene. Uz pomoć taktičkih poteza Ukrajinska vojska jača obranu u regiji Luhansk gdje je situacija trenutno jako teška. Okupatori također stvaraju rade veliki pritisak na regiju Donecka. Na Harkiv je izvršen brutalan napad. Time okupatori ništa neće postići, ali u ruskoj vojsci nema razuma. Jednostavno razaraju i ubijaju.”

A ruski predsjednik Vladimir Putin u najnovijem je govoru rekao kako će Rusija nastaviti razvijati i jačati svoje oružane snage uzimajući u obzir potencijalne vojne prijetnje i rizike. Dodajmo i kako će tursko vojno izaslanstvo putovati u Rusiju ovaj tjedan radi dogovora o uspostavi koridora u Crnom moru za izvoz žita. Najavu je potvrdio i UN.