UKIDANJE LOCKDOWNA: Johnson ima plan za bolje proljeće i ljeto

Britanski premijer Boris Johnson predstavio je plan za oprezno popuštanje lockdowna u Engleskoj u četiri koraka koje će početi od 8. ožujka otvaranjem škola i blagim ublažavanjem ograničenja nakon što je više od trećina odraslih građana Ujedinjenog Kraljevstva primilo cjepivo protiv koronavirusa.

Izvor: Media servis

“Kraj pandemiji se zaista nazire, i bijedna godina ustupit će mjesto proljeću i ljetu koji će biti vrlo različiti i neusporedivo bolji od slike koju trenutno vidimo oko sebe.”

Nakon škola vrata će otvoriti frizeri i drugi obrti i trgovine, kao i knjižnice, muzeji te vanjske ugostiteljske djelatnosti.

U kafićima pubovima i restoranima Britanci će moći boraviti tek kad krene treći korak ublažavanja od 17. svibnja, kada će biti dozvoljena i publika na sportskim događajima, a povećat će se i broj okupljenih na koncertima.

Tada će biti ukinuta i zabrana međunarodnih dolazaka u zemlju.

Posljednjim korakem bit će ukinuta gotova sva društvena ograničenja, ali Johnson upozorava da sve to ovisi o pridržavanju mjera i epidemiološkoj situaciji.

Vlade u ostalim zemljama Ujedinjenog Kraljevstva, Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj, predstavit će vlastite planove za ukidanje ograničenja.

Komentiraj