UHIĆENJA U HRVATSKOJ I BiH: Droga, paljenje auta, planiran napad na čelnika Dinama?!

Podijelite članak

Od jutra, diljem Hrvatske traje opsežna policijska akcija u kojoj je uhićeno desetak osoba iz kriminalnog miljea.

Izvor: Media servis

U Zagrebu i na Rabu uhićeno je više osoba koje se sumnjiči za palež automobila, premlaćivanje i preprodaju droge. Kako javljaju tamošnji mediji, pretresi i uhićenja provode se i u Bosni i Hercegovini. Navodno se radi o koordiniranoj akciji MUP-a i SIPA-e.

U jutarnjim satima, stanovnici zagrebačkog naselja Prečko svjedočili su filmskom privođenju muškarca, kojeg su specijalci s fantomkama nasred ceste izvukli iz automobila. Među uhićenima su , kako se neslužbeno doznaje , Đorđe Vuletić i Tomislav Sabljo koje se otprije povezuje sa zagrebačkim podzemljem. Za sad je malo informacija, no postoje naznake da je sve povezano s NK Dinamom.

Dio uhićenih povezuje se s krijumčarenjem droge i paljenjem više automobila, uključujući vozilo Krešimira Antolića iz Dinama, a navodno je planiran i napad na predsjednika uprave Dinama Igora Kodžomana.

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković rekao je da sve što je povezano s GNK Dinamo je vrlo vrlo tanko s dokazima i da sumnja da će doći do nekog pravosudnog epiloga koji bi zadovoljavao nekog tko je pokrenuo ovaj postupak.

Policijska akcija protegla se izvan granica Hrvatske.Na području Ljubuškog u BiH uhićeni su dvije osobe. Lokalni mediji prenose da je policija pretražila najmanje četiri objekta u samom Ljubuškom. Tužiteljstvo BIH poslalo je naloge za provođenje policijskih racija, a na meti su im osobe povezane s krijumčarenjem droge.

Službenici MUP-a Republike Hrvatske pronašli su i zaplijenili oko 200 kilograma droge skank, dok su na području Bosne i Hercegovine pripadnici SIPA-e pronašli blizu 300 kilograma narkotičkih sredstava, javlja Klix.ba.

Komentiraj