UHIĆENA DVOJICA POLICAJCA: Sudjelovali u pucnjavi – oglasili se MUP i USKOK

Policija je uhitila dvojicu policajaca Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti. 

“Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, piše Uskok.

Oglasio se i MUP. “Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, piše MUP.

Podsjećamo kako je ta akcija USKOK-a i policije povezana je sa slučajem s početka mjeseca kada su policajci u Mošćenici kod Petrinje upotrijebili vatreno oružje.

Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su da se tada radilo o postupanju prema nekoliko osoba zbog droge te da je vatreno oružje upotrijebljeno “kada je vozač automobilom krenuo na policajce”.

Naime, početkom mjeseca u mjestu Mošćenica prekinuli su primopredaju droge, no umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah su zapucali prema vozilu u bijegu iako nisu bili ugroženi.

Kasnije su tvrdili da su postupali sukladno pravilima službe. Pri tom nitko nije ozlijeđen, jedna je osoba privedena, a za dvije osobe koje su sudjelovale u primopredaji još se uvijek traga. Osumnjičeni policajci udaljeni su iz službe.