UHIĆEN VINKO ZULIM: Dugogodišnji načelnik općine Seget i HDZ-ov saborski zastupnik

Uhićen je Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji načelnik Općine Seget.

Zulima, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, sumnjiče za znatnu štetu u općinskom proračunu, sporno je jelo i piće, odnosno troškovi reprezentacije, te putni troškovi.

Zulim je priveden u službene prostorije, a tijekom dana bi trebao biti ispitan u USKOK-u. Očekuje se da će USKOK tražiti i određivanje istražnog zatvora.

Zulim je član HDZ-a i jedan od najdugovječnijih načelnika u Republici Hrvatskoj, koji je Općinu Seget vodio od ranih devedesetih godina pa do 2021. godine, punih 27 godina,kad je otišao u Sabor.

Poznat je i po tome što je na troškove reprezentacije, odnosno na hranu i piće na trošak proračuna, 2018. godine potrošio 171.142,19 kuna.

Dnevno je katkad trošio više tisuća kuna, a najveći iznos zabilježen je 13. ožujka 2018. kada je Zulim, prema službenim podacima Općine Seget, na reprezentaciju u restoranima potrošio 6.952 kune.

Zulim je Sabor napustio početkom ove godine, kad je svoj mandat odlučio aktivirati Luka Brčić, dugogodišnji zamjenik splitsko-dalmatinskog župana.

Zulim je Sabor napustio, a da se nikad nije javio za riječ. Nije čak ni tražio povredu Poslovnika niti se ikad javio za repliku.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!