UHIĆEN NAPADAČ NA TAKSISTU: Udario ga šakom u središtu Zagreba zato što je Rom

Prije nekoliko dana mediji su pisali o taksistu koji je bio napadnut u središtu Zagreba, a sve zato što je Rom.

A policija je danas izvijestila da su uhitili napadača. Riječ je o 50-godišnjaku koji je, kako je utvrđeno u istrazi, takstistu prijetio da će ga ubiti te ga lakše ozlijedio.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnje“ u svezi zločina iz mržnje opisanog u članku 139. stavaka 3. u svezi članka 87. stavak 21 i „Tjelesna ozljeda“ opisana u članku 117. stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 28-godišnjaka.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak u Ulici baruna Trenka oko 22 sata, za vrijeme vožnje prvo verbalno napao vozača, da bi ga u jednom trenutku šakom udario u glavu. Nakon toga, oštećeni je zaustavio vozilo i izašao na ulicu, da bi osumnjičeni pošao za njim te mu prijetio da će ga usmrtiti. U navedenom događaju vozač taksija je lakše ozlijeđen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.