UHIĆEN NA GRANICI: Muškarac (35) u kamionu švercao 15.000 kutija raznih cigareta

U teretnom vozilu 35-godišnjak je prevozio skoro 15000 kutija raznih vrsta cigareta. Osumnjičen je da je počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora.

Priopćenje PU karlovačke prenosimo u cijelosti:

“Jučer, 15. veljače, na MCGP Jurovski Brod, na izlazu iz Republike Hrvatske, izvršena je kontrola teretnog vozila bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojem je bilo pridodano priključno vozilo, a kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine star 35 godina. Tom prilikom utvrđeno je da je vozač u vozilu prevozio 14970 kutija raznih vrsta cigareta čiji je promet ograničen.

Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te je osumnjičen da je cigarete prevozio u cilju izbjegavanja carinskog nadzora skrivene između i u paletama s ogrjevnim drvom te u metalnom spremniku u dijelu priključnog vozila, a u Republiku Hrvatsku je iz Bosne i Hercegovine ušao jučer 15. veljače na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo.

Zbog sumnje da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora on je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo”.