UHIĆEN BJEGUNAC ČALETA: Bio je nedaleko Poljuda – nije pružao otpor

Osumnjičeni ubojica Branimir Čaleta večeras je oko 20:20 sati uhićen u blizini Poljuda. Kako se i pretpostavljalo, skrivao se na Turskoj kuli, a pronađen je između splitskog Brodogradilišta i trgovačkog centra “Lidl” Nije pružao otpor.

Hrvoje Krišto, odvjetnik, pozvao je svog klijenta da se žurno preda policiji.

Potraga je proširena od Omiša do Trogira zbog čega su se na mjestima stvarale kilometarske kolone, posebno na izlasku iz Splita. Policija je pretraživala svako pojedinačno vozilo.

Večeras se PU splitsko-dalmatinska oglasila priopćenjem:

“Večeras u 20:30 sati na području Splita pronađen je i uhićen 36-godišnji muškarac koji se od 12 sati nalazio u bijegu. 

Rezultat je to rada policije koja je od samog saznanja za događaj do uhićenja, svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe. Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen.

Policajci su ga spriječili u daljnjem bijegu i uhićen je uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije.

Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu”

Podsjećamo kako su sve snage splitske policije bile u potjeri za Čaletom koji je nakon suđenja za ubojstvo trudne Ukrajinke pobjegao s lisicama na rukama. Policija je za njime pucala.

O svemu se bilo oglasilo i Ministarstvo pravosuđa. Kako su priopćili “prilikom povratka i smještaja u specijalno vozilo istražnog zatvorenika B.Č. pred Županijskim sudom u Splitu došlo je do nedozvoljenog udaljavanja imenovanog istražnog zatvorenika.

Tom prilikom dvojica službenika pravosudne policije koji su bili u sprovođenju sukladno propisima su ispalili dva metka upozorenja u zrak kako bi onemogućili daljnji bijeg imenovanog, ali se imenovani nije zaustavio na dana upozorenja.

Napominjemo da državni službenik odjela osiguranja neće primijeniti vatreno oružje ako bi se time ugrozio život druge osobe.

Ovim putem Vas obavještavamo da je o bijegu istražnog zatvorenika upraviteljica Zatvora u Splitu bez odgode obavijestila Policijsku upravu prema sjedištu Zatvora radi raspisivanja tjeralice. Također, Zatvor u Splitu je o istome obavijestio nadležni Sud i Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Građani su prvo javili da je bjegunac viđen na Turskoj kuli pa u susjendom kvartu Spinut. Splitska policija je i građane molila za pomoć.

Komentiraj