UGUŠILI SE PLINOM: Ispraćaj stradalih u novogodišnjoj noći u nedjelju i ponedjeljak

Posljednji ispraćaj mladih iz Posušja, koji su stradali u novogodišnjoj noći, započinju sutra u 12 sati na gradskom groblju Martića križ kada će biti sprovod Mirele Rezo, a u 14 sati Stjepana Jukića.

U ponedjeljak ispraćaji započinju u 14 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu za pokojne Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miu Soldo, Stipu Pavkovića i Marija Pavković.

Informacije je za Avaz potvrdio Ante Begić, načelnik Općine Posušje, koji je i kazao da će misu u ponedjeljak za šestero mladih iz Rakitna predvoditi mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Obitelji mladih Posušaka posjetio je i fra Marinko Leko, koji je među ostalom za Avaz iznio jednu izjavu roditelja tragično nastradalih: “Jutros je jedan od roditelja rekao da ih je bilo sedam za stolom dok je jedan pao dole jer je na kraju klupe sjedio”.

Borislav Čuljak, dežurni tužitellj Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona kazao je da je uzrok smrti, najvjerojatnije, gušenje.

“Imao sam svakakvih slučajeva, ali ovakav, s ovolikim brojem mrtvih, nisam imao. Posebno me pogodilo to što je riječ o mladim osobama, o 19-godišnjacima”, rekao je Čuljak, dodajući i kako je završila obdukcija.

“Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji s mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati točan uzrok smrti”.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

Komentiraj