UGOSTITELJI LJUTI: Pozivamo Vladu da vode državu, a ne da vladaju – poručuje Jakominić

“Znam da smo već i vragu dosadni kad kažemo što nas muči, ali već smo 16 mjeseci u opsadnom stanju”, rekao je predsjednik Udruge ugostitelja Istre i Kvarnera Vedran Jakominić u Dnevniku N1.

“Znam da je i Vlada u izazovima, ali svima nedostaje malo samokritičnosti”, rekao je Vedran Jakominić.“Premijer je neki dan objašnjavao da bez pomoći Vlade nas više uopće ne bi bilo. Razumijem da je njegova uloga teška, ali to je govor vladara, ne vođe. Pozivam sve da razmišljamo obostrano, korisno i da smirimo tenzije i počnemo raditi na jednom boljem sutra”, dodao je Jakominić.

“U riječkom gradskom prijevozu više nema ograničenja putnika koji se mogu voziti. Mi imamo objekata koji nemaju terase, a u njima se ne smije sjediti. Mi poštujemo mjere, ali već 16 mjeseci nam je pakao”, rekao je Jakominić za N1.

“Mi smo svo vrijeme govorili da je porez previsok i nakon ovih 16 mjeseci ćemo godinama vraćati nagomilane dugove, čak i da sezona bude dobra i da na jesen ne bude zatvaranja. Mi u Rijeci ne živimo od turizma, nego od naših građana”, rekao je ugostitelj.

Još jednom je pozvao Vladu da uvedu preferencijalnu stopu poreza za ugostiteljstvo od 13 posto, kako bi oni mogli stimulirati aktivnost, ili da se opća stopa poreza spusti na 18, bez iznimki i na sve, kako bismo imali zdravu ekonomiju.

“Mi sa svima komuniciramo, ali na kraju, ipak, sami sa sobom. Volio bih da uspostavimo komunikaciju s Vladom, nema što nismo probali, ostaju nam još samo dimni signali. Mi imamo Vladu koja je dobila mandat da vodi državu, pa ih pozivamo da to rade – da vode ne da vladaju”, rekao je Jakominić.