UDRUGA VETERANA “VUKOVI”: Otkazujemo program u Gospiću zbog arogancije Predsjednika

Udruga veterana 9. gardijske brigade “Vukovi” objavila je u četvrtak da se sutrašnja 30. obljetnica ustrojavanja brigade u Gospiću, na koju dolazi predsjednik Zoran Milanović, neće održati prema službenom programu jer je u organizaciji došlo do problema s Uredom Predsjednika.

U objavi na Facebooku navode da je Ured predsjednika “samovoljno preuzeo glavnu riječ” te da su su im htjeli nametnuti ograničenja za druge goste, koja im nisu prihvatljiva.

“Zbog nemogućnosti komunikacije s Uredom predsjednika te ogromne količine arogancije i ega koja dolaze od Predsjednika”, Udruga veterana navodi kako će vijence za poginule pripadnike, zajedno s obiteljima poginulih i suborcima, na spomen obilježje poginulim pripadnicima u Vojarni “9. gardijske brigade Vukovi” položiti u 13, a ne u 11 sati, nakon svete mise u gospićkoj katedrali.

Iz Ureda Predsjednika najavljeno je da će predsjednik Zoran Milanović u 11 sati sudjelovati u Gospiću na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade „Vukovi“ i ustrojavanja Motorizirane bojne “Vukovi“ u Vojarni „9. gardijske brigade”.

Prije toga Milanović će odati počast civilnim žrtvama Široke Kule i okolnih mjesta Ličko-senjske županije iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred spomen-obilježja.

Udruga veterana navodi i da se “zbog nepremostivih zapreka u suradnji s Uredom Predsjednika RH, koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu”, neće održati ni svečana akademija i dodjela odlikovanja kao i Taktičko-tehnički zbor te prelet Krila Oluje.

Iz Ureda predsjednika nije bilo komentara na ovu objavu Udruge veterana.