UDRUGA OPG-OVA “ŽIVOT” TRAŽI: Otvorite hitno otvorene tržnice

Udruga OPG-ova Hrvatske “Život” od Vlade traži otvaranje tržnica, podržavajući preporuke za ponašanje vezane uz koronavirus, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

“Radi velikih problema i gubitaka koje sada imaju OPG koja plasiraju svoje prehrambene proizvode na tržnicama, te također zbog nadolazećeg blagdana Uskrsa molimo Vas da razmotrite ovaj naš prijedlog za hitno otvaranje tržnica.

Općine i gradovi trebaju uložiti i osigurati rad tržnice na sličan način kao što rade trgovine. Za tu svrhu trebaju ograditi tržnice tako da je ulaz u tržnicu na jednom ili maksimalno dva mjesta gdje trebaju osigurati nadzor ulaza i dezinfekciju.

Trebaju osigurati prodajna mjesta samo za primarne proizvođače bez trgovaca i tako smanjiti broj prodajnih mjesta. Prodajna mjesta treba organizirati tako da se prodaje samo u svakom drugom redu.

Ako je broj primarnih proizvođača veći od broja prodajnih mjesta, kada se ukine svaki drugi red za prodaju, treba organizirati prodaju po principu par-nepar tj. tako da se broj prodavača raspodjeli u dvije grupe koje bi se izmjenjivale.”

Komentiraj