UDRUGA EKOLOGIJA GRADA: Prosvjed protiv proširenja smetlišta na Jakuševcu

Udruga ‘Ekologija grada‘, zajedno sa još nekim ekološkim udrugama, podržala je jučer prosvjed građana Jakuševca protiv najavljenog proširenja odlagališta smeća na Jakuševcu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Na igralištu NK Sava Jakuševec okupilo se stotinjak stanovnika svih dobi. Građani su, kažu, zbunjeni i osjećaju se prevareno, jer se najavljivalo ukidanje tog smetišta i postupno rješavanje ‘planine smeća‘ koja im ometa normalan život i rad, a ne proširenje njegovih funkcionalnosti.

Kao što znamo iz medija, najavljivano je zatvaranje i sanacija jakuševečkog odlagališta te obustava rada drobilice građevinskog otpada, a sada će umjesto da se drobilica ukloni, na odlagalište stići i dvije nove, ogorčeni su stanovnici Jakuševca.

Naša udruga nastoji pomoći medijskim kontaktom i edukacijom na svakom mjestu na kojem se pojave problemi iz područja urbane ekologije, pa smo jučer bili ‘na terenu‘ s građanima ovog kvarta.

Njihove probleme ćemo i nadalje pratiti, obavještavati medije, a u planu nam je i pokretanje edukacijskog seminara o zbrinjavanju otpada.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!