UDRUGA ANTIKORUPCIJA: Kolakušić poziva žitelje Karlovca i Karlovačke županije

Predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić poziva sve građane Karlovca i Karlovačke županije na učlanjenje u građansku inicijativu koju je nedavno pokrenuo s ciljem početka organizirane borbe protiv korupcije na svim razinama.

Priopćenje udruge Antikorupcija prenosimo u cijelosti:

Upis članova obavljat će se u subotu 19. siječnja 2019. godine na Šetalištu dr. Franje Tuđmana (promenada) u Karlovcu u vremenu od 11.00 do 12.00. Građani će tijekom navedenoga vremena imati prigodu izravno od predsjednika udruge Antikorupcija Mislava Kolakušića doznati sve novosti o tijeku odvijanja projekta Hrvatska bez korupcije, a moći će se i učlaniti u udrugu Antikorupcija ili se prijaviti za volonterski rad u njoj.

Udruzi Antikorupcija svi njezini članovi mogu dostavljati svoja saznanja o korupciji i korupcijskim djelima, predati podatke ili dokumentaciju kojom raspolažu te dobiti stručnu i savjetodavnu pomoć. Udruga Antikorupcija dosad je pobudila veliko zanimanje građana i okupila više od 20.000 članova, 5.000 volontera te 100.000 pratitelja na Facebooku, a nedavno se registrirala i za nadgledanje izbora.

„Na zadnjim je izborima bilo 6.700 glasačkih mjesta. Da se na svakome mjestu prekriži samo deset listića, to je 70.000 glasova. Oni daju deset saborskih mandata, a sa samo deset lažiranih glasačkih listića po jednome izbornom mjestu, možete odrediti rezultate izbora. Zato će naša udruga nadgledati sljedeće izbore”, istaknuo je predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić te podsjetio kako se pokretanjem ove građanske inicijative želi poručiti da je krajnje vrijeme za ozbiljan obračun s korupcijom te da se on mora dogoditi u partnerstvu i zajedništvu s građanima zbog kojih ova država i postoji.

„Hrvatska će za nekoliko godina potpuno nestati ako nešto žurno ne poduzmemo i konačno se ne obračunamo s korupcijom koja desetljećima pustoši našu domovinu. Upravo stoga u udruzi Antikorupcija u zajedništvu s građanima počinjemo pružati pravnu pomoć svima koji nadležnim institucijama žele prijaviti korupciju, a obrađivat ćemo i podatke o korupcijskim djelima na svim razinama društva te zahtijevati promjene. Želimo da kolektivnu neodgovornost zamijeni osobna odgovornost i to će biti temelj svih naših djelovanja”, poručuje predsjednik udruge Antikorupcija Mislav Kolakušić te poziva sve zainteresirane na Šetalište dr. Franje Tuđmana (promenadu) u Karlovcu u subotu 19. siječnja u vremenu od 11.00 do 12.00.

Podrobnije podatke o radu, načinu pristupanja udruzi i drugim načinima uključivanja u projekt Hrvatska bez korupcije svi zainteresirani mogu potražiti na mrežnim stranicama www.antikorupcija.hr.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!