UDRI PO DŽEPU GRAĐANA: Skuplje gorivo, telekom usluge, grijanje i registracija automobila

Veliki udar na džepove građana neće mimoići Hrvatsku, a već je zahvatio i neke druge zemlje u EU. Tako se svaki dan najavljuju neka poskupljenja.

U nas su najavljena značajna poskupljenja goriva, telekom usluga, grijanja i registracije auta, piše Index.

Sljedećeg tjedna litra dizela značajno će poskupjeti – za 83 lipe po litri – te će nova cijena iznositi oko 13.97 kuna. Za litru benzina građani će morati izdvojiti 70 lipa više pa će ih litra koštati 14.56 kuna. Osim toga, poskupjet će plavi dizel i to za 84 lipe. Cijena litre plavog dizela iznosit će 10.09 kuna. No, sve se može nešto ublažiti, ako dođe do intervencije Vlade.

I sva tri vodeća telekoma, čini se, odlučila su poskupjeti neke svoje usluge. Poskupljenja bi trebala uslijediti od 1. srpnja i, prema zasad dostupnim informacijama, prvenstveno se odnose na mobilne usluge.

Najavljeno je i poskupljenje grijanja stanovnicima Zagreba, Osijeka, Siska, Velike Gorice, Samobora i Zaprešića, javlja HRT.

Registriranje automobila bi moglo poskupjeti, ne mnogo, ali za tridesetak kuna, i to zbog dodatnog osiguranja od naleta na divljač. Ministarstvo poljoprivrede nije uspjelo u prvom natječaju ugovoriti jedinstvenu policu osiguranja s osiguravajućim kućama koje smatraju da ponuđenih 40 milijuna kuna nije dovoljno za pokrivanje ukupne štete.