UDARIO JU NA ZEBRI: Mladić (19) naletio na djevojčicu u Zagrebu – teško je ozlijeđena

Mladi vozač (19) skrivio je tešku prometnu nesreću u Zagrebu na Bukovačkoj cesti, kada je na zebri naletio na djevojčicu koja je izašla iz autobusa i teško ju ozlijedio.

O nesreći su iz PU zagrebačke priopćili:

“Jučer, 14. listopada 2022. godine oko 16.40 sati, 19-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Peugeot, a kretao se Bukovačkom cestom u smjeru juga.

Dolaskom nasuprot kućnog broja 274, započeo je nepropisno obilaženje na mjestu gdje mu je to zabranjeno punom uzdužnom linijom po sredini kolnika, nepoznatog osobnog automobila koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci i iza autobusa javnog gradskog prijevoza zagrebačkih registarskih oznaka, a koji je bio zaustavljen na desnoj kolničkoj traci na obilježenom autobusnom stajalištu.

Iz autobusa je izašlo dijete, stupilo na vertikalnom i horizontalnom signalizacijom na obilježeni pješački prijelaz. Tom prilikom 19-godišnji vozač nije se, iako je bio dužan približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Tom prilikom je prednjim lijevim dijelom svog vozila naletio na dijete koje je prelazilo kolnik po pješačkom prijelazu, krećući se u smjeru istoka.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđeno dijete pješakinja, a liječnička pomoć joj je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Nakon zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”.

U međuvremenu dobra vijest iz bolnice – djevojčica, kojoj je devet godina, je stabilno i izvan životne opasnosti.