UBOJSTVO DJEVOJČICE: Osumnjičen i Vanjin otac – policija objavila detalje

Makedonska policija objavila detalje otmice i ubojstva 14-godišnje Vanje Gorčevske. Tijelo djevojčice pronađeno je jučer kod sela Orman, na rubu Skoplja. Za njezinu otmicu i ubojstvo osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njezin otac.

Potraga za 14-godišnjakinjom koja je prošli tjedan nestala na putu do škole u Skoplju nažalost završila je tragično. U selu izvan glavnoga grada pronađeno je njezino tijelo, a policijska istraga utvrdila je da je otmicu naručio otac djevojčice kako bi iznudio novac. Za to, kažu, imaju dokaze jer se u istrazi pokazalo da je otac ubijene djevojčice ispričao otmičarima sve o navikama i kretanjima svoje kćeri.

– Pet je osoba osumnjičeno. Trojica su već privedena, jedan je izvan zemlje, a peti, otac djevojčice, također je priveden i ispitan. Poduzet ćemo daljnje mjere u skladu s uredom Državnog tužiteljstva. Jedna je osoba u suradnji s članom obitelji počinila kazneno djelo radi iznude novca od majke djevojčice kako bi svi koji su upleteni u otmicu ostvarili imovinsku korist, kazao je, kako javlja HRT, Oliver Spasovski, ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Bjegunac glavnoosumnjičeni za oba ubojstva

U otmici je sudjelovalo pet osoba, od kojih je jedna i dalje u bijegu. Bjegunac je ujedno i glavnoosumnjičeni za oba ubojstva,

Ljupčo Palevski Palčo – kontroverzni građevinar koji u Sjevernoj Makedoniji ima desničarsku prorusku stranku. Mediji u regiji nagađali su da je pobjegao u Tursku, no ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski otkrio je da je pobjegao u Bugarsku.

Makedonski glavni javni tužitelj priopćio je pak da su uhićeni priznali ubojstvo i da su djevojčicu na kraju ubili jer je situacija izmaknula kontroli. Policija je objavila i da je slučaj povezan s ubojstvom 74-godišnjaka kojeg su ubili isti ljudi, također zbog iznude.

Makedonska policija vjeruje kako je otac ubijene djevojčice ispričao otmičarima sve o navikama i kretanjima svoje kćeri. “Dvije osobe bile su u Citroenu. Dobili su informaciju prethodne večeri da će djevojčica biti sama. Vezali su joj ruke i noge te ju stavili u vreću za spavanje. Stavili su je u prtljažnik. Ispred Citroena vozio je automobil Renault Kangoo. Odvezli su se na lokaciju izvan Skoplja, gdje su djevojčicu zakopali, a automobil Citroen zapalili”, rekao je Spasovski.

Na snimci je privođenje oca ubijene djevojčice.