UBOJICI RODITELJA VEĆA KAZNA: Vrhovni sud Tinu Šunjergi povećao kaznu s 35 na 40 godina!

Posebno je kao otegotnim cijenjena velika količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnja bezobzirnost. Otegotnim je cijenjeno i optuženikovo ponašanje nakon počinjenja djela.

“Vrhovni sud Republike Hrvatske je presudom broj III Kž 6/2019. od 16. listopada 2019. odbio žalbu optuženika, a prihvatio žalbu državnog odvjetnika protiv drugostupanjske presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske kojom je optuženiku bila smanjena jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora s 40 na 35 godina.

Time je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim za dva teška ubojstva (majke i oca). Optuženik je sada za ta dva kaznena djela osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 40 (četrdeset) godina”, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima. Posebno je kao otegotnim cijenjena velika količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnja bezobzirnost. Otegotnim je cijenjeno i optuženikovo ponašanje nakon počinjenja djela”, dodaje se u priopćenju.

“Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će jedinstvena kazna dugotrajnog zatvora 40 godina koja je u ovoj pravnoj situaciji maksimalna, ispuniti svrhu kažnjavanja”, zaključuju iz Vrhovnog suda.

PISALI SMO:

OPTUŽNICA PROTIV UBOJICE: Tin Šunjerga (20) ubio je roditelje u Čistoj Velikoj – ovo su detalji – čitajte OVDJE.