UBOJICA UROŠ B. PRIZNAO ZLOČIN: Pogledajte njegovu sramotnu obranu

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan Uroš B. (21), zbog sumnje da je izvršio kaznena djela teško ubojstvo, nedopuštena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila.

Kako saznaje Nova.rs, mladić je priznao da je pucao iz automatske puške i pištolja u Malom Orašju i Duboni gdje su se družile skupine ljudi, koje navodno nije poznavao. U svojoj obrani je istaknuo da je pucao na ljude iz puške i pištolja da bi preplašio stanovnike tih mjesta.

Osumnjičenom Urošu B. se stavlja na teret da je dana 04.05.2023. godine, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriju Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života 8 osoba, a pokušao lišiti života još ukupno 12 osoba, a prilikom pretresa osumnjičenoga i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bijega s mjesta zločina, najprije neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe „Mali Požarevac“ prijetio bombom taksistu i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriju općtine Кragujevac, gdje je osumnjičeni u toku prijepodnevnih sati dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

U obrani koju je danas na saslušanju iznio, osumnjičeni je priznao izvršenje kaznenih dijela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri – u Malom Orašju i Duboni, pucao na teritoriju Smedereva i Mladenovca na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koje nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo prijedlog da se osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga, koji prijedlog je sudac za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak utjecanjem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti kazneno djelo obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju kaznenog djela, te da postoje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti obzirom da je poduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3.5.2023. godine, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osjećaj osobnog straha, nespokojstva i nesigurnosti.