UBOJICA ŠUSTEK SE BRANI: Anu (17) je ubio Michael de Santa, lik iz video igre, a ne ja!

Michael, lik iz video igre
Michael De Santa, lik iz video igre (Foto: Screenhot Youtube)

Matej Šustek (24), je u studenom 2016. ubio 17-godišnju djevojku u Koški, i od samog je početka bio proglašen nesposobnim za suđenje.

Zbog maloljetne žrtve suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a osječki psihijatar proglasio je Šusteka sposobnim za praćenje rasprava.

No, na početku suđenja sudski vještak psihijatar odmah je naveo da Šustek nije sposoban za rasprave i preporučio da ga se pošalje na vještačenje u Vrapče.

Potom je proglašen nesposobnim za praćenje rasprave i određeno mu je liječenje u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, a potom će opet biti vještačen.

Podsjetimo, Šustek se najprije branio šutnjom, a potom je rekao da se ne osjeća krivim za ubojstvo, jer je 17-godišnjakinju iz Ordanje ubio Michael de Santa, lik iz popularne video igre Grand Theft Auto!

Dan prije zločina “posjetio” ga je, kaže, njegov najbolji prijatelj Michael De Santa i rekao da djevojku treba eliminirati.

Uvjeravao je sud kako mu je Michael rekao da idući dan, u nedjelju, dođe do željezničkog kolodvora u Našicama.

Odjenuli su kombinezon koji je on donio te su se odvezli u Košku gdje su pričekali Anu sat vremena.

“Kada je došla, lik iz igrice je uzeo nož i zabio ga u njezinu lijevu stranu vrata… Kada je Ana počela bježati, Michael de Santa ju je nastavio ubadati…” nepovezano je pričao Šustek, a prenosi Glas Slavonije.

Oko 23 sata je došao kući, kaže, oprao ruke “jer su bile malo krvave”. Sutradan je s roditeljima išao u šoping, pa je igrao igrice sve dok ga nije uhitila policija.

Ana mu je bila djevojka oko mjesec dana, komunicirali su preko Facebooka, nisu se svađali, niti je imao nesuglasica s njom, niti je ona najavljivala prekid veze.

Na dan ubojstva otišao je prijatelju po svoju crnu trenirku, vratio se oko 21 sat i rekao prijatelju: “Ubio sam svoju curu”.

Tražio je da mu pomogne zapaliti stvari koje je imao na sebi. Sve je to ponovio i prijateljevu ocu te zamolio da mu pomogne riješiti se krvavog noža i odjeće.

Kada nisu pristali Matej je otišao, ali oni nisu vjerovali u Matejevu priču. Ali kada su drugi dan čuli za smrt djevojke u Koški, shvatili su da je to bila istina i otišli su sve prijaviti u policiju.