UBOJICA NA ISPITIVANJU: Očekuje ga kaznena prijava i pritvor

Harald Kopitz, osumnjičen da je u Zagrebu ubio troje svoje djece, iz Psihijatrijske klinike Vrapče sinoć je prevezen u kriminalističku policiju.

Nakon ispitivanje će ga preuzeti pritvorski nadzornik, a Županijskom državnom odvjetništvu će biti podnesena i kaznena prijava.

– Ono što je poznato od jučer je da je osumnjičenik za ubojstvo troje vlastite djece u zagrebačkom naselju Mlinovi, poslijepodne otpušten iz KBC-a Sestre milosrdnice te je uz pratnju policije odveden na daljnju obradu u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Međutim, tamo je zaključeno kako nema potrebe za njegovim zadržavanjem pa ga je preuzela policija. U večernjim satima doveden je u policijsku postaju u Heinzlovoj na kriminalističko istraživanje koje je sinoć prekinuto zbog prava uhićenika na noćni odmor od 22 sata do 6 sati ujutro. Noće je tako proveo na Oranicama. Pretpostavljamo da je on već doveden u policijsku postaju u Heinzlovoj gdje bi se ispitivanje trebalo nastaviti tijekom jutra, javila je novinarka HTV-a Iva Magušić-Dumančić.

– Ono što slijedi nakon ispitivanje je to da će ga preuzeti pritvorski nadzornik, a Županijskom državnom odvjetništvu bit će podnesena i kaznena prijava.

S obzirom na to da je obitelj majke ubijene djece iz Neuma, ondje će sutra biti dan žalosti. Obitelj je zamolila predstavnike medija da se suzdrže od izvještavanja, posebice od fotografiranja tijekom pogreba – koji će se održati ovaj tjedan.

Ubojica je dobio odvjetnika po službenoj dužnosti. Zastupa ga odvjetnik Marko Ivica.