UBOJICA IZ SPLITA U PRITVORU: Prijavljen za kazneno djelo – teško ubojstvo

Dovršeno je kriminalističko istraživanje za teško ubojstvo žene u Splitu, a uz kaznenu prijavu 54-godišnji Željko Đekić predan je pritvorskom nadzorniku.

U pruopćenju PU splitsko-dalmatinske se navodi:

“Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer, 30.studenog, malo prije 15 sati u trgovini u Splitu,  nožem zadao više ubodnih rana 44-godišnjakinji koja je od zadobivenih ozljeda preminula.

Nakon događaja 54-godišnjaka su do dolaska policije zadržala dva muškarca koji su se u trenutku događaja nalazili u trgovini, a policijski službenici su muškarca uhitili, doveli u službene prostorije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje.

O događaju je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu čija zamjenica je zajedno s policijskim službenicima obavila očevid i naloženo je obavljanje obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 54- godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Teško ubojstvo ( čl.111.st.1. Kaznenog zakona RH)”.

Iz trgovine u kojoj je ubijena Vesna P.  su izvijestili u srijedu da će privremeno na tri dana zatvoriti svoju trgovinu u Splitu u znak žalosti zbog ubijene kolegice.

Poručuju kako su duboko potreseni nemilim događajem te najstrože osuđuju svaki oblik nasilja.

Izrazili su sućut obitelji svoje preminule zaposlenice te će im osigurati maksimalnu podršku.

Navode kako su svim svojim zaposlenicima u trgovini osigurali stručnu psihološku pomoć.