UBOJICA DJECE PRED SUCEM: DORH traži istražni zatvor

Nad ocem osumnjičenim za ubojstvo troje djece – počelo je kriminalističko istraživanje.

Izvor: Media servis

U policiji u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, a potom i u Županijskom državnom odvjetništvu, ispitan je jučer 56-godišnji Harald Kopitz koji je u noći s petka na subotu u stanu u Mlinovima ubio svoje troje djece.
Pokušao je ubiti i sebe, ali je preživio te je do prije dva dana bio hospitaliziran.

Ubojica je dobio odvjetnika po službenoj dužnosti. Zastupa ga Marko Ivica.

“Istražni zatvor tražen je radi opasnosti od bijega te radi osobito teških okolnosti.

Poučen je o pravima, objašnjeno je što mu se stavlja na teret. Isti je shvatio što mu se stavlja na teret. Branili smo se šutnjom”.

Ročište pred sucem istrage trebalo bi se održati u ranim jutarnjim satima. Albina Tisanić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika.

“Također, smo donijeli rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1 i 2. Radi se o kaznenom djelu teškog ubojstva na podmukao način i na štetu osobe koje su posebno ranjive s obzirom na svoju dob.”

Oglasio se jučer i DORH:

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika austrijskog državljanina (1965.), nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. Kaznenog zakona. (28. 9. 2021.)

Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. rujna 2021. do 25. rujna 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom, lišio života svoje troje djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će tijekom sutrašnjeg dana, 29. rujna 2021., podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika”