UBOJICA (15) STARICE U SPLITU: Bio sam živčan i agresivan, jer nisam uzeo drogu i ničeg se ne sjećam

Petnaestogodišnjaku koji se sumnjiči da je u Splitu počinio strašno ubojstvo 89-godišnje starice kojoj je upao u stan i doslovno ju zatukao, sudac za mladež Županijskog suda u Splitu sinoć je odredio istražni zatvor.

Zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti. Polako izlaze i detalji stravičnog čina ubojstva za koje ne postoji nikakav motiv – maloljetnik staricu nije poznavao, iz stana, u kojeg ga je pustila, nije ništa ukrao.

Tu je nedjelju popodne oko 18 satikucao na vrata više stanova, da bi mu, ništa ne sluteći, Helena M. (89) otvorila vrata. Staricu je gurnuo, izudarao rukama po glavi i tijelu, re ju usmrtio udarcima nogom u glavu, dok je ležala na podu.

“Žao mi je i stvarno se ne sjećam što sam napravio. Jedino što se sjećam je da sam uletio u policijsku postaju…”, rekao je na sudu, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija

Nije želio odgovarati na pitanja, ali je rekao kako se svih događaja tog dana jako slabo sjeća, da je bio živčan i agresivan, u svojevrsnoj narkomanskoj krizi jer se taj dan nije uspio drogirati. Rekao je da se znao “pucati” konzumirajući speed (amfetamine) i marihuanu i da je tog dana bio “smantan”.

Bježao je, kaže, od nekakve grupe od 15-ak njemu nepoznatih mladića koji su ga htjeli pretući. Ušao je, tvrdi, u autobus i to rekao vozaču, ali da se ovaj samo nasmijao. Potom je opet vidio grupu koja ga je lovila, istrčao je iz busa i više se ničeg ne sjeća, tvrdio je.

Komentiraj