UBIO OCA U DUBROVNIKU: Nakon očevida policija iznijela detalje

Dovršen je očevid teškog ubojstva u Dubrovniku. Policijska uprava dubrovačko-neretvanska javlja da sumnjaju da je 40-godipnjak vatrenim oružjem ubio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, proveli su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je muškarac u dobi od 40 godina počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ iz čl. 111 KZ-a, na štetu 83-godišnjaka s kojom je obiteljski povezan i s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni jučer, 7. travnja, u poslijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku, s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Nakon počinjenog ubojstva muškarac je policiji dojavio događaj i pješice napustio obiteljsku kuću te je vrlo ubrzo u blizini kuće pronađen, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Vatreno oružje s kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je ispred obiteljske kuće.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijelo usmrćenog muškarca je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se provesti obdukcija. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, stoji u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.