U ZATVOR ZBOG KRAĐE HRANE: “Bio sam gladan i nisam imao što jesti” – branio se

Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je žalbu Miroslava S. (67) iz okolice Bjelovara i morat će u zatvor na šest mjeseci jer je ukrao hranu.

Odbijena je i žalba državnog odvjetništva i tako je potvrđena prvostupanjskua presudua Općinskog suda u Bjelovaru kojom je 67-godišnjak osuđen na šest mjeseci zatvora.

Sve se dogodilo 5. rujna 2018. godine u jednom trgovačkom centru u Križevcima, kada je Miroslav S. u vrećicu stavio suhomesnate proizvode i prošao pored blagajne bez plaćanja.

”Bio sam gladan i nisam imao što jesti. Zadnja tri dana nisam ništa pojeo”, branio se na sudu Miroslav, koji nije u mirovini i nema stalnih prihoda, kako piše Bjelovar live.

U žalbi je naveo kako toliko proizvoda, njih 15 i tu količinu ne bi mogao niti nositi jer ima bolesnu kralježnicu.

Ali, glavni je cilj žalbe bio da se ukupan iznos ukradenih stvari popeo na 1.150,84 kune, jer da je iznos ukradene robe bio manji od 1000 kuna, okrivljeni ne bi bio kazneno gonjen po službenoj dužnosti, već bi trgovački centar naknadu štete morao potraživati putem privatne parnice.

No, njegove navode iz žalbe demantirao je detaljan popis ukradenih stvari jer ga je na izlazu zaustavio zaštitar i pozvao policiju.